Értékeljük a tudást!

A NAH által NAH-12-0009/2021 számon akkreditált vizsgaközpont (személytanúsító szervezet).

A szakmák képzési és kimeneti követelményei módosultak

Közzétételre került 10 ágazathoz tartozó 26 db szakma Képzési és Kimeneti Követelményének (továbbiakban: KKK) módosítása, amelyek a változással érintett legalacsonyabb iskolai évfolyamtól kezdve felmenő rendszerben a tanév első napjával kerülnek bevezetésre.

A szakirányú oktatáshoz kapcsolódnak 20 db szakma esetében az aktuális módosítások, így a módosított Képzési és Kimeneti Követelmények a 2024/2025. tanév első napjától alkalmazandóak.

A Kreatív ágazat vizuális alágazat szakmái (6 db) esetében az ágazati alapvizsgát érinti a módosítás, így a 2025/2026. tanév első napjától alkalmazandóak a dokumentumok.

Fentieken kívül 9 db szakma Képzési és Kimeneti Követelményében a közzététel napjával módosult a felnőttképzési jogviszonyban ágazati alapoktatásra fordítandó foglalkozásszám a szakmai oktatás foglalkozásszámának 1/6-ára.

A főbb változásokról ágazatonként összefoglalók készültek, a KKK-k utóbbi időszakban történt módosításainak áttekintését segítendő. Az összefoglaló anyagok itt elérhetőek.

Forrás: https://www.ikk.hu/hirek/modositasok-a-kepzesi-es-kimeneti-kovetelmenyekben

Kép forrása: http://www.pixabay.com