Értékeljük a tudást!

A NAH által NAH-12-0009/2021 számon akkreditált vizsgaközpont (személytanúsító szervezet).

Képesítő bizonyítvány átadás a Nemzeti Régészeti Intézetben

2024. február 14-én ünnepélyes keretek között vették át Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeum Nemzeti Régészeti Intézetében,  Régészeti asszisztens képesítő bizonyítványukat a sikeres vizsgát tett hallgatók. A képzésben részt vevők nyolc hónapon keresztül sajátították el és alapozták meg elméleti és gyakorlati szinten a szakmai tudásukat.                                                A végzett Régészeti asszisztensek széleskörű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkeznek, a régészeti feltárási és feldolgozási folyamatok munkáiban aktív szerepet vállalnak.

Az ünnepélyes átadón Dr. Virágos Gábor az MNM régészeti főigazgató-helyettese, a Nemzeti Régészeti Intézet igazgatója köszöntötte a végzetteket, emellett a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Képzési és Vizsgáztatási Központ főosztályvezetője, Dr. Lőrincz Mónika, a képzésért felelős Dr. Szalontai Csaba, a Székesfehérvári Területi Független Vizsgaközpont részéről Fülöp Anita vizsgaközpont vezető és Farkas Adrienn irányítási vezető is képviseltette magát.

Dr. Virágos Gábor hangsúlyozta, hogy „Gyakorlati munkára alkalmas képzést indítottak, mert nem a kutatók száma kevés, hanem a terepen bevethető képzett szakembereké.”

Fotók: Szatmári Julia