Értékeljük a tudást!

Akkreditált szakképzési vizsgaközpont

Kiváló eredmények a Pedagógiai és Gyógypedagógiai asszisztensek képesítő vizsgáin

A köznevelésért felelős miniszter hatáskörébe tartozó Pedagógiai munkatárs szakképesítésekben vizsgáztatott a Székesfehérvári Területi Független Vizsgaközpont több, mint 150 főt.

A sikeres képesítő vizsgát követően Pedagógiai asszisztens vagy Gyógypedagógiai asszisztens munkakörökben helyezkedhetnek el a vizsgázók. A képesítő vizsgán először az írásbeli vizsgatevékenység során kellett megmutatni, hogy elmélyítették a szakmai ismereteket, majd a következő vizsganapon szóbeli és gyakorlati tételeket húztak és a vizsgabizottság előtt adtak számot tudásukról. Az eredmények tekintetében megállapítható, hogy számos kiváló eredmény született a projekt vizsgatevékenység során. A Vizsgaközpont, a projekttevékenység során 100 %-ot teljesítő vizsgázók számára oklevelet készít, így a kiváló eredményt elérő vizsgázók elismerő oklevelet is kapnak képesítő bizonyítványuk mellé.

A pedagógiai asszisztens óvodában, iskolában, gyermekotthonban, lakásotthonban és egyéb (gyermeknevelő, gondozó) intézményben, a gyógypedagógiai asszisztens bölcsődében, integrált óvodában, iskolában, speciális óvodában, iskolában, speciális gyermekotthonban, speciális lakásotthonban és felnőtt fogyatékosok intézményeiben láthat el szakmai feladatokat.

A köznevelési feladatok ellátása során szükség van a pedagógiai asszisztensekre, a visszajelzések alapján a vizsgázók többsége a végzettség birtokában szeretne a szakmában elhelyezkedni, azonban van olyan, aki felsőoktatásban szeretne továbbtanulni és felsőfokú végzettséget szerezni.

Szívből gratulálunk sikeres vizsgázóknak!

 

Képek forrása: www.pixabay.com