Értékeljük a tudást!

A NAH által NAH-12-0009/2021 számon akkreditált vizsgaközpont (személytanúsító szervezet).

Tájékoztató Europass-kiegészítőről

Tisztelt Érdeklődő!

Az alábbiakban részletes tájékoztatást nyújtunk az Europass bizonyítvány-kiegészítő kiállítás folyamatához kapcsolódóan.  Amennyiben kérdés merül fel az Europass bizonyítvány-kiegészítőhöz kapcsolódóan, kérem, hogy az europass@szfszc.hu e-mail címen megkeresni szíveskedjenek.

Mi az Europass bizonyítvány-kiegészítő?
Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaszervező, a vizsgázó kérésére állítja ki. A bizonyítvány-kiegészítő információt ad a szakma, a részszakma és a szakképesítés alapadatairól, a képzésben részt vett egyén szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről. A bizonyítvány-kiegészítő csak a bizonyítvánnyal együtt érvényes.
Milyen nyelveken kérhető az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

Az oklevél, illetve a szakmai bizonyítvány és képesítő bizonyítvány kiadásával egyidejűleg vagy azt követően a vizsgázó kérésére a Vizsgaközpont magyar nyelven vagy a szakmai vizsga nyelvén kiállított Europass oklevél-kiegészítőt, illetve Europass szakmaibizonyítvány-kiegészítőt, illetve Europass képesítőbizonyítvány-kiegészítőt (a továbbiakban együtt: Europass-kiegészítő) ad ki. A magyar és az angol nyelvű Europass-kiegészítő ingyenesen és elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra.

A magyar és az angol nyelvtől eltérő más nyelvű Europass-kiegészítő elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra, a kiadásáért a kérelmező térítési díjat fizet a Vizsgaközpontnak.

Mennyibe kerül az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

A magyar és az angol nyelvű Europass-kiegészítő ingyenesen és elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra.

A magyar és az angol nyelvtől eltérő más nyelvű Europass-kiegészítő elektronikus formában, a vizsgázó külön kérésére papíralapú iratként kerül kiadásra, a kiadásáért a kérelmező 15.000 Ft térítési díjat fizet az akkreditált vizsgaközpont részére. Abban az esetben, ha a kérelmező több idegen nyelven is kéri a bizonyítvány kiállítását, ez az összeg nyelvenként (15.000 Ft/nyelv) fizetendő.

Ki állítja ki a bizonyítvány-kiegészítőt?
Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaközpont állítja ki és a vizsgaközpont vezető írja alá.
Szeretne Europass bizonyítvány-kiegészítőt?

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylés menetét.

A kérelmek, az alábbi linkről letölthetők:

Kérelem Europass képesítőbizonyítvány-kiegészítő kiállítására

KERELEM-szakmai-vizsga-EUROPASS-honlapra

A kérelem beadására a Vizsgaközpont három lehetőséget biztosít:

  • személyesen
  • postai úton
  • e-mailben

A kérelem kitöltését, aláírását követően a Székesfehérvári Területi Független Vizsgaközpont székhelyén adhatja le Europass-kiegészítő kérelmét. Székesfehérvár, Lövölde utca 42.

Amennyiben személyesen keres meg bennünket, a vizsgaközpont megközelítésére az alábbi linken talál további információt:

Elérhetőség


Postai úton is megküldheti az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kérelmét, cím:

Székesfehérvári Területi Független Vizsgaközpont, 8000 Székesfehérvár, Lövölde u. 42.


A kérelem kitöltését és aláírását követően, amennyiben ügyfélkapuval rendelkezik, lehetősége van elektronikus hitelesítéssel megküldeni kérelmét e-mailben, az Europass bizonyítvány-kiegészítő igénylést elektronikusan, az europass@szfszc.hu e-mail címre küldheti.

A hitelesítésről az alábbi linkeken tájékozódhat:

Útmutató elektronikus hitelesítéshez

Elektronikus dokumentum hitelesítés


FONTOS!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a bizonyítvány-kiegészítő kiállítása 60 napon belül történik meg, a bizonyítvány-kiegészítő elsődlegesen elektronikus úton kerül megküldésre.

Amennyiben papíralapon szeretné a bizonyítványát átvenni, nyitvatartási időben az ügyfélszolgálatunkon lesz rá lehetősége. (8000 Székesfehérvár, Lövölde utca 42.)


Itt található a Nemzeti Referencia Központ honlapja, amely tartalmazza a jelenleg kiállítható Europass bizonyítvány-kiegészítők listáját.

Europass-bizonyítvány kiegészítők listája

Kérem, hogy a szakmáját, szakképesítését megtekinteni szíveskedjen, láthatja minta formájában, milyen adatokat tartalmaz a kiegészítő.

Amennyiben a lista nem tartalmazza, az Ön által elvégzett szakképesítést, abban az esetben, előfordulhat, hogy a kiegészítő kiállítása hosszabb időt vehet igénybe.